Сложете подправките в марля и я завържете добре.
Смесете съдържанието на пакетчето пудинг със захарта и 6 с.л. мляко. Останалото мляко сложете да заври заедно с торбичката подправки. Свалете свареното мляко от котлона, извадете подправките и към него прибавете приготвената смес. Сложете отново на тих огън и бъркайте непрекъснато до сгъстяване. Изсипете горещия пудинг в купа и покрийте с домакинско фолио, за да избегнете образуването на коричка. Оставете пудинга да се охлади.
Междувременно изчистете къпините. Половината прецедете през цедка и оставете да се накиснат със захарта.
Разбъркайте студения пудинг с миксер до получаването на фин крем и се разпределете в десертни чаши. Полейте с къпиновия сос и гарнирайте с останалите къпини.
Преди сервиране, поръсете с пудра захар.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти