Загрейте фурната до 200°С и подгответе 26 см кръгла форма за торта с ринг, застлана с хартия за печене.
Развийте корите, вземете една и я намажете с разтопено масло. В зависимост от размера на корите я сгънете на две (ако са големи) или поставете отгоре втора (ако са по-малки). Направете кората на хармоника по дългата страна, след което завийте на хлабав охлюв и я поставете в средата на подготвената форма. Направете същото с останалите кори, като ги подредите около първата. Намажете отгоре с останалото масло и напръскайте леко с вода. Изпечете във фурната за около 20-25 мин., докато корите се зачервят.
Смесете продуктите за крема по указанията на опаковката, като добавите в млякото и листата индрише. Не го гответе до готовност, а само докато достигне температура от 75°С, преди да започне да се сгъстява. Добавяйте по малко от топлия крем към разбитите яйца, за да ги темперирате, като разбърквате. Щом се стоплят достатъчно, ги прибавете към крема и разбъркайте добре. Извадете листата индрише и ги изхвърлете.
Залейте наредените кори с крема, като размествате леко пластовете с дървено шишче, за да може кремът да проникне в дълбочина. Между слоевете кори поставете парченца круши.
Намалете фурната до 180°С и изпечете сладкиша за около 45-50 мин., като проверите дали кремът е стегнал в дълбочина в средата. Оставете да изстине, поръсете с пудра захар и поднесете.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене