Пригответе блендер, три поша и тава за печене (Ø 8 см). Постелете тавата с хартия за печене.
Изсипете в тенджера сока мултивитамин, захарта, лимонената киселина и яйцата, след това загрейте получената смес до около 80°C, като разбърквате непрекъснато, докато се сгъсти леко. Свалете от котлона и разбъркайте готовия желатин. Оставете да се охлади за около 15 мин. Добавете маслото и пасирайте с ръчен пасатор. Оставете крема да се охлади поне 2 часа.
Разбийте маслото и захарта с ръчен миксер, докато станат светли и кремообразни. Разбъркайте брашното, солта и червената боя за храна. Разточете тънко полученото тесто между два листа хартия за печене и замразете.
В малка тенджера изсипете млякото, водата, солта и маслото. Оставете сместа да ври на средно силен огън. Разбъркайте енергично брашното и запържете задушеното тесто на среден огън, като разбърквате (около 6 мин), докато на дъното на съда се образува бял слой. Изсипете тестото в купа за смесване и го оставете да се охлади за около 10 мин.
Загрейте фурната.
След това постепенно разбъркайте яйцата в тестото, като използвате приставките за разбиване на ръчния миксер. Изсипете сместа в хартиен пош с кръгла дюза и изсипете тестените блатове (ø 6,5 см) върху тава, покрита с хартия за печене.
С формичка изрежете кръгчетата червено тесто (ø 8 см) и ги наредете върху блата. Притиснете леко. Печете заливката във фурната на средния рафт за приблизително 35–40 мин. (Имайте предвид обаче да не отваряте вратата на фурната преди края на времето за печене, в противен случай слоят ще се напука).
Извадете и оставете да изстине.
Измийте и подсушете подбраните плодове. Ако е необходимо, ги почистете, след това ги нарежете на кубчета и пасирайте с блендер на ситно със захарта във висок съд. Отделете част от тях за гарнитура.
Разбъркайте крема със сока мултивитамин до гладкост и напълнете пош с готовата смес. С помощта на малкия си пръст внимателно пробийте дупка в изпеченото топче. Плодовото пюре се шприцова отдолу. След това шприцовайте и крема със сок мултивитамин, също отдолу. Шприцовайте малко крем върху коричката. Украсете с останалите плодове и шоколадови стърготини и охладете до готовност за сервиране.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене