Пригответе масления крем като сварите пудинга според указанието на опаковката, но с 50 г захар. Покрийте повърхността му с домакинско фолио, за да не се образува коричка. Оставете го да се охлади, като от време на време го разбърквате.
Разбийте яйцата, захарта, ванилената захар и солтана крем с миксер на висока степен. Добавете олиото и млякото. Пресейте брашното с бакпулвера и постепенно добавяйте към сместа като разбивате. Разстелете сместа в предварително намаслена и застлана с хартия за печене форма за торта (с диаметър 20 см). Печете в долната половина на фурната 65 мин на 170°C на горен и долен нагревател или при 150°C на горещ въздух.Но на мин. 35 покрийте блата с хартия за печене, за да не покафене повърхността му. Продължете да печете на същите градуси.
След изпичане оставете блата във формата за 10 мин, след коетоотлепете от стените на формата и го обърнете върху метална скара, застлана с хартия за печене да се охлади.
След изпичане оставете блата във формата за 10 мин, след коетоотлепете от стените на формата и го обърнете върху метална скара, застлана с хартия за печене да се охлади.
Запечете бадемите с маслото и захарта докато се получи златист крокант и изсипете върху хартия за печене да се охлади.
Разбийте маслото на крем с миксер. Добавяйте към него пудинга лъжица по лъжица като разбърквате. Пудингът трябва да е със стайна температура.
Минете през цедка конфитюра. Отделете хартия за печене от блата и го разрежете хоризонтално на три равни по височина блата.
Напълнете масления крем в шприц с накрайник диаметър 10 мм. Поставете първия блат в тортена чиния и го намажете с половината конфитюр и след това шприцвате топки крем една до друга. Поставете отгоре втория блат и повторете същото. Сложете третия блат и намажете с останалия крем. Декорирайте накрая с шприца. Накрая поръсете с кроканта и оставете тортата за поне 2 часа в хладилника.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене