Измийте и почистете ягодите. Нарежете ги наситно и претеглете 700г. Отрежете листата на ананаса, обелете го и отстранете сърцевината му. Нарежете го на филийки и след това на малки парченца и претеглете 250 г.
Смесете плодовете и сока от лайм в подходящ за варене съд. Разбъркайте 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Оставете да кипне отново. Добавете лимонената киселина, разбъркайте и продължете да варите ощеоколо 3-5 минути при непрекъснато бъркане. По желание можете да отстраните пяната. Свалете конфитюра от огъня, разбъркайте добре и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу за около 5 минути. Съхранявайте на хладно и тъмно място.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране