Пригответе пудинга според указанието на опаковката, изсипете го в купа и го покрийте плътно по повърхността със стреч фолио. Оставете го да изстине до стайна температура.
В тенджера сипете млякото, водата, маслото, захарта, солта и сложете на котлона да заврат. След като сместа заври, я махнете от котлона и изсипете брашното наведнъж. Започнете да бъркате бързо с дървена лъжица, докато се получи тесто, което се отделя от стените на тенджерата.
Прехвърлете го в купа и го оставете леко да се охлади. То трябва да остане топло, а не да изстива напълно.
Чукнете вътре едното яйце и бъркайте, докато тестото го поеме напълно. След това добавете следващото и повторете процедурата. Тестото трябва да поеме по този начин всички яйца. Поставете го в пош и така оформете 4 по-големи еклера (останалите да са по-дребни) върху тава, постлана с хартия за печене.
Печете еклерите в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25-30 минути. По време на печенето не отваряйте фурната. Готовите еклери трябва да бъдат със златист загар и твърда коричка отгоре и отдолу. Когато се изпекат, не ги изваждайте веднага, а ги оставете да изстинат във фурната с леко открехната врата.
Разбийте мекото масло с миксер, докато стане на крем, побелее и увеличи обема си. Започнете да прибавяте половината от пудинга (другата половина консумирайте като крем, тъй като в случая полученото количество пудинг е много за пълнеж на тази торта) лъжица по лъжица, като след всяко добавяне, разбивате до пълното му усвояване. Когато привършите с крема, разделете го на две части.
В купа разбийте крема сиренето, сметаната с пудрата захар и тахана на средно твърд крем и прибавете половината от разбития пудинг с масло. Разбъркайте добре с шпатула. С останалата част от крема напълнете 5-6 еклера, които ще са ви необходими за тортата.
Изберете подходяща чиния за сервиране. Поставете ринг с диаметър 22 см. Отстрани по стените фиксирайте ацетатно фолио. Разполовете по-големите еклери по широчина и ги подредете плътно по дъното на оформящия ринг. Опитайте да не оставяте празно място по дъното.
Изсипете цялото количество крем с добавените крема сирене, сметана и тахан. Поставете в крема 5-6 еклера, като ги потопите в него. Изравнете крема около еклерите, доколкото е възможно, и приберете така оформената торта в хладилника, докато приготвите глазурата.
Поставете всички продукти в купа на водна баня и ги разбъркайте, докато се получи еднородна смес. Извадете тортата и изсипете глазурата отгоре. Наклонете на всички страни, за да се разпредели равномерно. Приберете тортата в хладилника за една нощ.
Преди да сервирате, премахнете ринга и ацетатното фолио и панирайте тортата отстрани със смлени орехи. Декорирайте със свежи ягоди или други плодове и малко пудра захар, ако идеята ви допада.
Последвайте Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми хоби със страст и любов за още изкушаващи рецепти.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене