Загрейте фурната и застелете тава с хартия за печене.
Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: 180 °C
Температура на фурна с вентилатор: 160 °C
Сложете водата, солта, захарта и маслото да заврят в малък тиган.
Намалете топлината и добавете цялото брашно наведнъж. Разбъркайте с дървена лъжица, докато тестото стане на топка и стане лъскаво, оставяйки лек слой на дъното на тигана. Оставете леко да се охлади в купа. Разбийте яйцата и ги добавете към тестото на 3 части, като разбърквате след всяка с дървена лъжица, за да получите меко, гладко тесто. Напълнете тестото в пош със звездообразен накрайник и с него оформете кръгове (⌀ 6 cm) върху подготвената тава за печене. Изпече ги за около 30 минути.
Позиция на решетката: в средата
Време за печене: 30 Минути
Извадете ги от фурната и ги оставете да изстинат.
Жълтъците, есенцията ванилия и захарта се разбъркват добре в купа до получаване на белезникав крем. Прибавете нишестето, яйчения ликьор и около ¼ от млякото. Сложете останалото мляко да заври. Изсипете бавно млякото в яйчената смес, като разбърквате и след това върнете на котлона. Оставете сместа да заври при непрекъснато бъркане. Щом кремът стане гъст, свалете го от котлона и продължете да бъркате. Изсипете го през цедка в купа и го покрийте с фолио. Оставете да изстине.
Разбъркайте яйчения крем до гладкост, разбийте сметаната до получаване на твърда смес и след това внимателно я добавете към крема.
Пригответе глазурата според указанията на опаковката. Разрежете еклерите хоризонтално с нож. Изсипете от крема върху основата с пош със звездообразен накрайник и поставете "капака" отгоре. Покрийте еклерите с глазурата и ги украсете с великденските декорации.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти