Измийте джинджифила и го нарежете на парчета с кората. Измийте лимоните и портокалите и ги нарежете на груби парчета. Сложете водата и захарта да заври в голяма тенджера. Добавете джинджифил, парченца лимон и портокал и лимонена киселина и оставете отново да заври, като разбърквате. Намалете топлината и оставете да се готви, покрито за около 30 минути. Прецедете джинджифиловата течност през ситна цедка в друг съд.
Оставете сока от джинджифил да заври отново и го оставете да къкри на умерен огън без капак за около 10 минути. Свалете от огъня и разбъркайте. Напълнете горещия сироп до ръба в подготвените бутилки и ги затворете. Ако е възможно, поставете бутилките с капачките надолу за около 5 минути. Съхранявайте сиропа в хладилник и разклатете добре преди употреба.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране