Започнете с приготвянето на ганаша за шоколадовия слой на чийзкейка.
Загрейте сметаната и залейте начупения шоколад. Оставете за две-три минути, докато шоколадът се размекне и разбъркайте с телена бъркалка, докато получите гладък ганаш.
Смелете бисквитите в чопър и прибавете разтопеното масло, есенцията ванилия и портокаловите корички. Разбъркайте добре.
Поставете ринг за оформяне на торти с диаметър 22-23 см. директно върху чиния за сервиране и по стените закрепете ацетатно фолио за по-хубаво оформяне на чийзкейка.
Изсипете смлените бисквити с маслото и притиснете сместа с лъжица, така че да получите равномерна основа за чийзкейка. Поставете в хладилника, докато приготвяте следващия слой.
Нарежете кадаифа на ситно и го запържете в маслото до златистокафяво.
Прибавете крема от шамфъстък и разбъркайте.
Изсипете сместа върху бисквитената основа и заравнете. Приберете в хладилника, докато приготвите крема.
Поставете в купа всички продукти за чийзслоя студени от хладилника в голяма купа и разбийте с миксер, докато получите средно-твърд крем.
Поставете крема върху слоя от кадаиф и заравните добре.
Приберете чийзкейка във фризера за 20 минути.
Извадете и изсипете шоколадовия ганаш най-отгоре.
Можете да украсите, като поставите 2 ч. л. от крема с шамфъстък в сладкарски пош, леко затоплен предварително, и направите няколко ленти по повърхността. С помощта на дървен шиш, минете в противоположната страна на лентите от крем, като редувате отляво и отдясно, така че да получите декорацията, която виждате на снимката.
Приберете чийзкейка за 10-12 часа в хладилника.
Режете чийзкейка с нагрят нож, защото крема е много ефирен, така ще получите хубаво оформени парчета от десерта.
Тази рецепта споделя с нас Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми хоби със страст и любов.
Свързани рецепти
Торти
Торти
Торти