Пресейте брашното с бакпулвера в купа, добавете останалите продукти и разбийте всичко с миксер първо на ниската степен за кратко, а след това на високата до получаването на гладко тесто. Върху набрашнена повърхност разточете тестото на квадрат с размери 30 х 30 см и го нарежете на напречно 6 ленти с широчина около 5 см.
Разбъркайте какаото, млякото и захарта и омесете в половината тесто. В домакинско фолио увийте двете теста по отделно и ги оставете около 30 мин. на хладно.
Разточете какаовото и бялото тесто на две правоъгълни кори с размери 30 см х 15 см. Намажете една кора с белтък и поставете другата отгоре, намажете и нея. Навийте на руло и оставете в хладилника за кратко, за да стегне. След това нарежете на филийки с размери 0.5 см и подредете в застланата с хартия за печене тава. Вижте как тук.
От двата вида тесто разточете по две кори с дебелина 1 см. От всяка кора изрежете по 9 ленти с дължина 15 см. Останалата част от бялото и какаовото тесто разточете отново, за да се получат две кори с размери 15 см х 13 см. Намажете лентите с разбит белтък и ги подредете шахматно върху тъмната и светлата кора от тесто и ги увийте в тях. Опаковайте получените рула добре в домакинско фолио и оставете за около час в хладилника. След това нарежете рулата на филийки с размери 0.5 см и ги подредете в застлана с хартия за печене тава. Печете около 12 мин. в предварително загрята фурна на 200 °C при горен и долен нагревател или на 180 ° C при горещ въздух.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене