Пресейте брашното и бакпулвера в купа. Добавете останалите продукти и разбъркайте с миксер първо на най-ниската, а после на най-високата степен до получаването на гладко тесто. Разточете тестото върху набрашнения плот. Изрежете кръгчета с диаметър около Ø 4 см и ги подредете върху хартия за печене.
Натрошете тъмния шоколад на толкова парченца, колкото са кръгчетата. Сложете по едно парченце в средата на всяко кръгче. Разбийте белтъците на сняг с миксер и добавете постепенно захарта, като продължавате да разбивате. С помощта на шприц и накрайник (Ø 8 mm) оформете туфи върху шоколада, така че да е покрит напълно. Печете 40 мин. в долната половина на предварително загрята фурна на 140°С на горен и долен нагревател или на 120°С на вентилатор.
След изпичане извадете сладките с хартията за печене върху метална решетка да се охладят.
Разтопете кувертюра на водна баня. Напълнете го в здрава торбичка за замразяване, отрежете едно ъгълче и украсете сладките.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене