Сложете къпините в тенджерата, добавете пудрата захар, водата и нишестето и разбийте с телена бъркалка. Гответе на котлона на средна температура, като непрекъснато разбърквате. Когато започне да ври, намалете котлона и гответе още 1-2 минути. Свалете от котлона и оставете да изстине.
Поставете хартия за печене във форма, така че да покрие дъното и краищата. Смелете бисквитите в кухненски робот и ги изсипете в дълбока купа. Добавете разтопеното масло, млякото и лимоновата кора и разбъркайте. Пресипете сместа в подготвената форма и разстелете, като притискате с гърба на лъжицата.
Разбъркайте около 50 мл от млякото с пудинга в купа. Смесете останалото мляко със захарта в тенджерата. След като заври разбъркайте пудговата смес в горещото мляко енергично. Варете 1-2 мин до сгъстяване като разбърквате. Свалете от котлона и охладете за около 10 минути, като разбърквате от време на време.
Отделете плодовете от вече охладената къпинова смес и ги поставете в отделна купа. Разпределете топлия пудинг върху бисквитената основа. Вземете една чаена лъжичка сок от къпини и го изсипете върху пудинга на прекъсвания и оформете форми с клечка за зъби. Отгоре поставете плодовете, които сте отделили, като леко ги притиснете. Оставете десерта в хладилника да престои 2-3 часа. След това го извадете от формата заедно с хартията, нарежете го и го сервирайте.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти