Пресейте брашното и бакпулвера в купа. Добавете останалите продукти и разбъркайте с миксер първо на най-ниската, а после на най-високата степен до получаването на гладко тесто. Оформете тестото на четириъгълник (22x14 cm) и го оставете в хладилника през нощта.
Нарежете тестото на четири ленти с дължина 22 см и 3,5 см, след това ги нарежете на малки плочки със широчина 1-1,5 см. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене.
Печете 15 мин. в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С на вентилатор.
След изпичане извадете сладките с хартията за печене върху метална решетка да се охладят.
Разтопете шоколада с олиото на водна баня. Потопете всяка от охладените сладки до половината в шоколада и поставете върху хартията за печене, за да се втвърди шоколада.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене