Измийте пъпеша, разрежете го на две, почистете го от семките, обелете кожата му, нарежете го на ситно и претеглете 500 гр.
Измийте чушките, отрежете неядливите части, почистете семките и ги нарежете на малки кубчета.
Измийте портокала, обелете го и премахнете бяла кожа.
В тенджера смесете 2 с.л. от захарта със съдържанието на пакетчето Гелфикс и разбъркайте, за да се смесят. Прибавете измитите плодове и зеленчуци и оставете да заври. Добавете стафидите, оцета, портокаловия сок, останалата захар, синапено семе, сока от червено цвекло и гответе още 5 минути. Подправете на вкус със сол, черен пипер и лют червен пипер.
Свалете чътнито от котлона, напълнете попарените буркани до ръба и ги затворете плътно с капачки.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране