Смесете съдържанието на пакетчето и захарта в съда за варене. Добавете постепенно млякото и разбъркайте добре. Сложете да заври.
След като заври, намалете температурата на котлона и варете 3 мин, при непрекъснато бъркане. Прехвърлете готовия пудинг в друг съд, покрийте плътно повърхността му с домакинско фолио. Оставете да се охлади леко.
Натрошете бисквитите на трохи, изсипете във форма за торта (ø23-24 cm) заедно с разтопеното масло. Притиснете повърхността на блата и я загладете, оставете да се охлади. Разбийте крема сиренето с 50 мл мляко. Добавете постепенно охладения пудинг към него и разбийте с миксер на ниска скорост. Разпределете равномерно върху бисквитения блат и оставете да се охлади за няколко часа в хладилника.
Почистете и нарежете ягодите на дребно, сложете ги в малка касерола, поръсете със захарта и оставете да престоят поне 20 мин. Добавете 500 мл вода и загрейте сместа, докато захарта се разтопи напълно.
В това време пригответе желатина с 6 с.л. вода и щом набъбне, го добавете в топлата ягодова смес. Разбъркайте, изчакайте леко да се охлади и излейте върху изстудения чийзкейк. Приберете в хладилник, за да стегне напълно. Може да декорирате сладкиша и с ядливи цветя по желание.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти