Разтопете маслото в микровълнова фурна или на водна баня. Смесете го с бисквитените трохи до хомогенност. Разстелете сместа в форма за торта с ринг с диаметър 23-24 cm. С помощта на дъното на стъклена чаша притиснете повърхността на блата и я загладете, така че да се уплътни добре. Поставете в хладилника, докато приготвяте крема.
Пригответе пудингът според указанието на опаковката, но с 500 мл прясно мляко. Покрийте го плътно с домакинско фолио за свежо съхранение (това действие се извършва, за да предпази от образуване на кора по повърхността на крема). Оставете да се охлади до стайна температура. Смесете крема сиренето с 100 ml мляко и разбийте с миксер до кремообразна смес. Добавяте все още течния, но почти напълно охладен пудинг при крема сиренето и пасирайте с пасатор до фин гладък крем
Разстелете равномерно крема върху бисквитения блат и загладете повърхността му. Оставете чийзкейка в хладилника за поне 4 часа (най-добре за през нощта) и ще получите вкусен сладкиш. Украсете по желание.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти