Намазнете дъното на форма с ринг за печене с диаметър 26 см. Загрейте фурната на долен и горен нагревател на 200 °C или на 180 °C с вентилатор.
Смесете брашното с бакпулвера. Добавете останалите съставки и разбийте с миксер (куки за тесто) първо на най-ниската степен, а след това на най-високата.
Оформете топка с 2/3 от тестото и го разточете по дъното на формата, след което го набодете няколко пъти с вилица.
Печете блата за 15 мин и оставете да изстине върху кухненска решетка заедно с формата.
Смесете крема сиренето (съответно изварата), захарта, пудингите с миксера (куки за бъркане) до гладкост. Добавете останалите съставки и разбъркайте всичко на най-ниската скорост.
Забележка: Сместа е много течна и може да ви опръска.
С останалата 1/3 от тестото покрийте вътрешната стена на ринга и оформете бордюр с височина около 5 см. Изсипете крема и изпечете сладкиша за около 40 минути.
Малко преди края на времето за печене разбийте белтъците в купа на най-високата степен на миксера до много твърд сняг. Постепенно разбийте и захарта на най-високата скорост заедно с белтъците.
Намажете меренга върху горещия сладкиш и оформете капки с помощта на вилица. Върнете десерта във фурната и завършете печенето. Намалете температурата на фурната до 140 °C (горен и долен нагревател) или 120 °C (включен вентилатор) и печете още половин час.
Оставете тортата да изстине във формата върху кухненска решетка, за предпочитане в хладилник. Разхлабете и извадете формата и поставете кейка върху подходяща чиния за сервиране.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене