Нарежете кувертюра за тестото. Разтопете го в тенджера на слаб огън и го оставете да се охлади леко. Намажете правоъгълна тава (28х18 см) с малко мазнина. Загрейте фурната на 180°C на горен и долен нагревател или на 160°C с вентилатор.
Смесете крема сиренето, захарта, яйцата и есенцията в купа и разбийте с метална бъркалка за яйца.
Разбийте маслото на крем с миксер. Добавете захарта, есенцията, солта и продължете да разбивате до хомогенност. Прибавете яйцата едно по едно, като разбивате всяко с миксер за поне 1/2 мин на висока степен. Изсипете разтопения кувертюр. Смесете брашното, бакпулвера и какаото и прибавете към сместа.
Сложете 3 с.л. от сместа за брауни и размажете по дъното на подготвената тава. Изсипете пълнежа за чийзкейк и разстелете. Разпределете останалото тесто за брауни на гнезда върху чийзкейк пълнежа и направете мраморни шарки с ножа. Печете в долната половина на фурната за 35 мин.
Отделете краищата на сладкиша с помощта на нож. Оставете да се охлади и сервирайте.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти