Почистете, обелете и измийте цвеклото. Нарежете го на филийки. Подредете цвеклото в предварително измитите и подготвени буркани. Настържете корена хрян и разпределете в бурканите.
Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта и сложете на огъня да заври. Оставете да ври 3-5 мин като бъркате непрекъснато. След като сместа заври, може да добавите допълнително оцет и захар според вкуса, който желаете да получите – по-сладък или по-кисел. Залейте подготвените зеленчуци с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината, ако е необходимо. По желание може да добавите дафинов лист. Затворете бурканите веднага и оставете с капачките надолу за около 5 мин. Съхранявайте на хладно и студено.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране