Разбъркайте маслото в купа до получаване на пухкава смес. Добавете към сместа предварително смесената захар с бурбонската ванилова захар до получаване на еднородна смес. Постепенно добавете яйцата, 1 по 1, като разбърквате с миксер на най-висока степен. Към тях добавете бадемите, какаото, бакпулвера и канелата, и ги разбъркайте на ниска степен. Изсипете сместа за блата върху предварително намазанената и застлана с хартия за печене, форма за печене и я поставете във фурната. Печете блата в средата в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около 25 мин. Освободете кръглата форма за печене от блата и го поставете с хартията върху покрита с хартия за печене метална решетка и го оставете да се охлади.
Отстранете хартията за печене и поставете сладкиша върху голяма тортена чиния. Поставете ринга за торта около блата. Сиропирайте с черешов ликьор.
Отцедете черешите и отмерете 500 мл от течността. Пригответе пудинга според указанията на опаковката със захар, но с 500 мл сок от череши. Добавете черешите към пудинга и разбъркайте. Намажете сместа върху блата и го оставете в хладилника да се охлади.
Разбъркайте сметаната с ваниловата захар. Оформете я като облачета около черешите. Поръсете с шоколадови парченца. Съхранявайте тортата в хладилник. Преди сервиране отстранете тортения ринг.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти