Намаслете правоъгълна форма за печене с приблизителни размери 22х33 см.
Смелете бисквитите в робот, докато станат на фини трохи. При ниска скорост излейте разтопеното масло и продължете на мелите, до получаване на еднородна смес. Покрийте дъното на съда с бисквитения блат. Изравнете добре повърхността и поставете в хладилника за 20 минути.
Направете чийзкейк крема, като с помощта на миксер смесите сиренето, пудрата захар и ванилията. В друга купа разбийте сметаната. С помощта на миксера смесете съдържанието на двете купи. Разбивайте, докато се получи еднородна смес.
Пригответе пудинга според указанията на опаковката.
Разстелете равномерно слоя чийзкейк върху бисквитения блат. Отгоре разпределете пудинга. Накрая покрийте всичко с твърдо разбитата сметана.
Приберете формата в хладилника за поне 6 часа, най-добре за 1 нощ.
Преди сервиране поръсете с готови шоколадови стружки или с настърган шоколад /най-лесно става с белачката за картофи/.
Тази рецепта споделя с нас Жана Душкова от кулинарния блог Mish-Mash
Свързани рецепти
Без печене
Без печене
Без печене