Размразете многолистното тесто според указанието на опаковката и изрежете 16-20 бр. големи звезди (Ø 13 cm). От вътрешността на ½ от тях изрежете по-малки звездички (Ø 8 cm). В застлана с хартия за печене тава наредете целите звезди, навлажнете ги с вода и притиснете леко върху тях „рамката” от останалите, накрая наредете в тавата и малките звездички. Намажете всички форми с мляко и ги поръсете с кашкавал. Печете в средата на предварително загрята фурна на 200°C на горен и долен нагревател или на 180°C на горещ въздух за около 22 мин. След изпичане изтеглете звездичките заедно с хартията за печене върху метална скара.
Измийте филето от сьомга под течаща вода, оставете да се отцеди и нарежете на кубчета около 2 x 2 cm. Почистете, измийте и подсушете морковите, целината и праза и ги нарежете на тънки филийки. Обелете и нарежете на кубчета и лука. Загрейте маслото в тенджера, задушете в него лука и зеленчуците, залейте получената смес с бульона и оставете да поври за кратко. Объркайте сметаната с Густина, добавете ги към сместа и я оставете да поври, докато се сгъсти. Накрая добавете сьомгата и оставете да ври около 5 мин. на слаб огън до готовност. Подправете получената плънка със сол, черен пипер, лимонена кора, магданоз и копър. Разпределете плънката в получените звездички/кошнички от бутертесто, сложете за капаче малките звезди и сервирайте.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене