Измийте и почистете ягодите и заделете около 3 средно големи от тях за декорация. Нарежете на ситно останалите плодове. Разбъркайте ягодите с 1 пакетче ванилена захар и 2 с.л. еспресо.
Смесете останалата част от еспресото с коняка и 2 пакетчета ванилена захар. Поставете бишкотите в правоъгълна форма за печене (около 20х30 см). Залейте ги със сместа и наредете върху тях ягодите.
Пригответе крема тирамису с мляко и сметана според инструкциите на опаковката. Разпределете го върху ягодите и приберете десерта в хладилника за поне 2-3 часа, докато стегне.
Поръсете равномерно какао върху тирамисуто преди сервиране. Нарежете ягодите на тънки филийки и ги поставете върху сладкиша под формата на цветя.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти