Разбийте с миксер брашното, бакпулвера и захарта. В друг съд сипете соевото мляко заедно с лимоновия сок и ваниловата есенция и разбъркайте, докато леко се сгъсти.
Прибавете сместа от соево мляко към сухите съставки и разбийте, докато получите гладко, гъсто тесто. Добавете тъмния шоколад, нарязан на едри парчета, и пак разбъркайте тестото.
Изсипете 1 с.л. олио в голям тиган и загрейте на среден огън. След като олиото се загрее, изсипете на разстояние една от друга 3 части смес с диаметър 10 см в тигана и оставете да се готви за 1-2 минути, докато по повърхността на палачинките започнат да се появяват мехурчета.
Обърнете палачинките и ги оставете да се запекат и от другата страна за още една минута до златистокафяво. Пригответе и останалите по същия начин до изчерпване на сместа.
Разтопете шоколада на водна баня и полейте палачинките. Гарнирайте с плодове, сладко или ядки по желание.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти