Загрейте фурната на 200 ℃. Разгънете листа бутер тесто и изрежете 6 кръга с диаметър малко по-голям от формите за тарталети (можете да използвате метални или керамични). Внимателно поставете изрязаните кръгове тесто във формите и притиснете към дъното и стените. Надупчете с вилица дъното, покрийте всяка форма с хартия за печене и напълнете със сух зрял боб.
Печете тарталетите за около 12-15 мин, докато ръбчетата започнат да порозовяват, махнете тежестите и хартията и печете още около 5-7 мин, докато получите хубав златист цвят. Извадете от фурната и оставете да се охладят. Ако въпреки тежестите тестото е бухнало много в средата, притиснете го с опакото на лъжица.
Пригответе крема, като спазвате указанията на опаковката. Смесете съдържанието на пакетчето и захарта в съда за варене. Добавете постепенно млякото и разбъркайте добре. Сложете да заври.
След като заври, намалете температурата на котлона и варете 3 мин при непрекъснато бъркане. Прехвърлете готовия пудинг в друг съд, покрийте плътно повърхността му с домакинско фолио. Оставете да се охлади леко.
Разбийте крема сиренето с 50 мл мляко. Добавете постепенно охладения пудинг към него и разбийте с миксер на ниска скорост.
Когато основите на тарталетите са изстинали, ги напълнете с готовия крем. Украсете с пресни малини или други плодове и свежи листенца мента или босилек.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти