Загрейте предварително фурната на 200°С или 180°С с вентилатор.
Застелете дъното на плитка тава с хартия за печене.
Пресейте в голяма купа брашното, бакпулвера и солта.
Добавете киселото мляко и разбъркайте добре с вилица или шпатула.
Изсипете тестото върху леко набрашнена работна повърхност и размесете около 15 обръщания, или докато престане да лепне по ръцете.
Разделете на 4 равни топки и разточете всяка на фитил с дебелина около 2 см.
Съединете краищата, за да образувате геврече или оформете питка и оформете дупка в центъра, като леко разтегляте навън.
Намажете с разбит белтък, поръсете със семена или подправки по избор и подредете в покритата с хартия за печене тава.
Печете в предварително загрята до на 200°С или 180°С с вентилатор фурна за 25 минути.
Оставете да изстинат най-малко 15 минути, ако желаете да разрежете и гарнирате.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене