Разтопете маслото в затоплено мляко. Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Добавете останалите продукти и млякото. Разбийте с миксер за кратко на най-ниска, след това за 5 минути на най-висока степен до получаването на гладко тесто.
Оставете тестото покрито на топло, докато видимо увеличи обема си.
Измийте боровинките и ги оставете да се отцедят в гевгир. Към захарта добавете захар с канела. Разтопете маслото в малка тенджерка. Върху леко набрашнена повърхност размесете тестото и разточете до получаване на правоъгълник с размери 40х30 см. Намажете върху него разтопеното масло и поръсете със захарната смес. Разпределете боровинките върху тестото, като , по дължина, оставяте свободни по 5 см от двата края както е показано на фиг 1.
Навийте тестото на руло от дългата страна и го сложете в тавата, като отгоре е гладката му страна. Натиснете добре двата края на рулото и намажете с мляко. Оставете рулото покрито на топло, докато отново видимо увеличи обема си. Сложете тестото в предварително застлана с хартия за печене тава. С остър нож направете разрез с дълбочина около 3 см., както е показано на фиг. 2.
Печете в средата на предварително загрята фурна около 25 минути на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.
След изпичане извадете рулото заедно с хартията за печене върху метална скара и оставете да се охлади. Преди сервиране поръсете с пудра захар.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене