Пригответе желатина според указанията на опаковката. Пригответе пудинга според указанията на опаковката, но като добавите 750 мл мляко и 100 г захар. Прибавете желатина към топлия пудинг и разбъркайте добре. Изсипете пудинга в купа, покрийте я с прозрачно фолио и оставете да се охлади.
Разбийте яйцата с миксер на най-висока степен до получаване на пяна. Смесете захарта с ванилената захар. Разбърквайки добавете постепенно захарната смес в рамките на минута, след което разбивайте още две минути. Пресейте брашното с бакпулвер и разбийте в сместа на най-ниска степен. Поставете сместа в кръгла форма за печене, предварително застлана с хартия. Печете в средата на предварително загрята фурна, около 10 минути, на горен и долен нагревател, на 200°C или на горещ въздух на 180°C. Отстранете ринга от формата за печене. Обърнете блата върху предварително покрита с хартия за печене метална решетка. Отстранете дъното на формата за печене и оставете блата да се охлади.
Почистете формата за печене и намазнете. Към брашното прибавете останалите съставки и разбъркайте с миксер първоначално на най-ниска степен, а след това на най-висока, докато тестото не започне да се рони. Разстелете сместа в кръгла форма за печене предварително застлана с хартия и я натиснете отгоре с помощта на лъжица. Печете в средата на предварително загрята фурна около 12 минути на горен и долен нагревател на 200°C или на горещ въздух на 180°C.
Отстранете ринга от формата за печене и оставете твърдия блат да се охлади върху металната решетка. След това го поставете върху чиния за торта и го намажете с комфитюр от боровинки. Отстранете хартията за печене от пандишпановия блат и го поставете върху конфитюра. Поставете отново рингът от формата за печене.
Изчистете и измийте боровинките. Разбийте добре сметаната. Разбъркайте пудинга със сметаната. Добавете 300 г боровинки и намажете ваниловия крем върху пандишпановия блат. Останалите боровинки ги разпределете на разстояние 2 см от краищата върху крема. Оставете тортата за поне 2 часа в хладилника.
Запечете бадемите в тиган без мазнина докато станат златисти. След това ги оставете в чиния, за да се охладят. Махнете ринга от тортата. Украсете с бадеми. Преди сервиране поръсете тортата с пудра захар.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти