Измийте, обелете и настържете фино морковите. Разбийте белтъците на твърд сняг. Разбийте и жълтъците на крем за 1 мин. на най-висока степен. Разбъркайте захарта и ванилената захар със солта към жълтъците за минута, след което разбивайте 2 мин. с миксер. Добавете настърганите моркови и бадеми. Разбъркайте в сместа и брашното и бакпулвера за кратко на ниска степен. Накрая добавете и разбитите белтъци внимателно с помощта на шпатула. Разпределете тестото във намаслената и покрита с хартия за печене форма за торта и загладете. Печете в долната половина на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух 60 мин.
След изпичане оставете за 10 мин във формата с ринг (Ø 22 cm), след което извадете блата върху хартия за печене върху метална решетка да се охлади напълно.
Пригответе пудинга според указанията на опаковката със захарта и млякото. Покрийте с фолио за свежо съхранение, за да не се образува коричка на повърхността и оставете да се охлади.
Разбийте маслото на крем с миксер и добавяйте към него лъжица по лъжица охладения пудинг, като внимавате двата крема трябва да са с еднаква стайна температура, в противен случай масленият крем ще се пресече.
Отлепете хартията за печене и разрежете хоризонтално блата на три. Поставете долния блат в тортена чиния и сложете ринг за торта около него. Намажете 3 с.л. от масления крем върху него. Почистете и подредете половината боровинки върху крема. Поставете втория блат отгоре и леко натиснете. Намажете и неговата повърхност с 3 с.л. от крема и разпределете останалите боровинки. Поставете и третия блат. Отстранете тортения ринг. Намажете повърхността и страните на тортата с останалия маслен крем и оставете в хладилника за поне час.
Разтопете маслото и кувертюра на водна баня и оставете да се охлади. С чаена лъжица разлейте получената глазура по ръба на тортата и оставете да се стече по страните. След това запълнете повърхността на тортата с останалата глазура. Украсете шоколадовите яйца.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене