В купа смесете бакпулвера с пресятото брашно. Добавете останалите съставки, след това разбийте с миксер (куки за тесто) първо на ниска скорост, след това на най-бърза, докато получите тесто.
Разделете тестото на две части, след което ги увийте в найлоново фолио и охладете за поне 2 часа и 30 мин.
Застелете тава с хартия за печене. Загрейте фурната.
Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: 180 °C
Температура на фурна с вентилатор: 160 °C
Върху леко набрашнена работна повърхност разточете първата част тесто до дебелина прибл. 3 мм. С помощта на формичка изрежете четен брой фигури по ваш избор.
Поставете формите върху тавата за печене и изпечете всяка партида:
Позиция на решетката: в средата
Извадете сладките от фурната, извадете ги от тава и ги поставете ги върху решетка, за да изстинат. По същия начин се процедира и с втората част от тестото.
Разтопете шоколада на водна баня на слаб огън. Оставете го леко да изстине и гарнирайте 1/4 от бисквитки с него. Поставете върху всяка бисквитка по още една със същата форма и ги оставете настрана да стегнат хубаво.
Ако използвате течен шоколад, намажете бисквитките с него.
В малка тенджера сложете маслото, меда, сметаната и морската сол. Загрейте на слаб огън и оставете да къкри за около 3-5 минути, докато карамелът придобие кехлибарен цвят. Оставете настрана да изстине.
Намажете с карамеления топинг половината от останалите бисквитки, оставете ги за малко така, за да се стегнат леко и след това поставете отгоре им по още една бисквитка от същия вид. Оставете всички бисквитки настрана, за да стегнат хубаво. (по време на сглобяването можете да оставите тенджерата с карамела на водна баня, за да предотвратите втвърдяването му).
След като сладките са сглобени и пълнежът стегне, пригответе маслената глазура според указанията на опаковката и я изсипете в малка купа. Потопете краищата на бисквитките в глазурата, поръсете ги със захарни поръски по ваш вкус и ги оставете върху решетка, докато глазурата стегне напълно.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене