Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Добавете останалите продукти и бирата, като оставите 3 с.л, за намазване. Разбийте с миксер и куки за тесто за кратко на ниска, след това за 5 мин на висока степен до получаването на гладко тесто. Оставете го покрито с кърпа да втаса на топло.
За първия пълнеж нарежете сушените сливи и овчето сирене на малки парчета. За втория пълнеж нарежете салама на ситно, настържете сиренето и ги смесете.
Върху набрашнена повърхност размесете втасалото тесто и разделете на две. Разточете всяка от двете половини на квадратна кора с размер 30х30 см (фиг. 1). Поръсете едната кора със ситно нарязаните шунка, сушени сливи и сирене, а другата – със салама и сиренето Бергкезе като оставите по 1 см от ръба на корите непокрит. Навийте всяка кора на стегнато руло и поставете върху застлана с хартия за печене тава. С нож направете напречни прорези с дълбочина 3 см и намажете с бира (фиг. 2). Оставете хлебчетата отново да втасат за около 20 мин.
Печете 30 мин в долната половина на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 200°C или на горещ въздух на 180°C. Сервирайте топли.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене