Застелете с хартия за печене плитка тава с размери 20х30 см. Загрейте фурната до 180ºС.
Разтопете маслото и шоколада на слаб котлон, оставете настрана. Разбийте яйцата със захарта, прибавете съдържанието на опаковката Крем Оле и продължете да разбивате, докато сместа промени консистенцията и обема си. Прибавете разтопената шоколадова смес, объркайте добре и пресипете в подготвената тавичка. Изпечете за 10-15 мин, докато при проба с клечка тя излиза чиста. Оставете да изстине
Смесете млякото и сметаната, добавете съдържанието на опаковката Крем Оле и разбийте с миксер на висока скорост, докато сместа се сгъсти. По желание добавете в крема шепа дребен шоколадов чипс. Поставете охладената основа в рамка за сладкиши, разпределете крема отгоре и приберете в хладилник за няколко часа.
За глазурата загрейте сметаната и маслото, но без да кипва. Добавете нарязания на ситно шоколад и оставете за 2-3 мин да се разтопи. След това разбърквате добре с шпатула. Добавете коняка (ако слагате), и разбъркайте отново. Извадете изстудената основа с крема от хладилника и я намажете с глазурата. Изчакайте да стегне леко и декорирайте с настърган или нарязан шоколад. Приберете отново в хладилника, докато глазурата стегне, след което можете да нарежете на петифури.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене