Загрейте фурната до 160 °С. Намазнете правоъгълна тавичка с приблизителни размери 23x20 см и покрийте дъното ѝ с лист хартия за печене. В купа разбъркайте крема Оле с бакпулвера. Добавете млякото и разбъркайте до еднородна смес.
Добавете яйцата и разбийте с миксер, докато сместа стане гладка. Прибавете маслото и разбийте с миксера отново, докато се поеме. Изсипете сместа в подготвената тава и загладете отгоре.
Печете около 40 минути или докато клечка, забодена в центъра, излезе суха, а отгоре блатът започне да става леко златист. Оставете да се охлади до стайна температура. Вероятно ще спадне малко, но това е нормално.
В купа разбийте крема Оле с млякото, следвайки инструкциите на опаковката. Внимателно и постепенно добавете белия шоколад, разтопен на водна баня. Намажете крема върху блата.
Поръсете сладкиша с горски плодове и украсете с листенца мента.
Последвайте блога Dani's Cookings за още изкушаващи и разнообразни кулинарни рецепти.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти