Пригответе крема по указанията на опаковката, но само със 700 мл мляко. Разбийте двата жълтъка отделно и ги добавете към топлия крем, разбъркайте за няколко минути.
Сглобете тортата, като в правоъгълен съд подредите ред бисквити, намазани с Дулсе де лече. Отгоре подредете нарязани на кръгчета банани, върху тях изсипете половината от крема. Повторете с втори ред бисквити, намазани с Дулсе де лече, резени банан и втората половина от крема.
В чиста купа поставете белтъците, солта, захарта и ванилената захар. Поставете купата на водна баня и загрейте водата. Разбивайте с миксер, докато получите много гъст снежен крем.
Този меренг е много подходящ за шприцоване. Поставете в пош с накрайник по избор и шприцовайте върху тортата (или поставете меренга в свободна форма на купчинки с лъжица). Можете да обгорите връхчетата на меренга с горелка за брюле, или да запечете за кратко във фурната на много висока температура на горен реотан и/или функция грил.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене