Пригответе крема според указанията на опаковката.
Вземете кръгла тортена форма с отделящ се ринг и с диаметър 23 см. Леко го намаслете.
В кухненски робот смелете бисквитите, докато станат на трохи. Може да ги сложите и в торбичка и да ги натрошите с помощта на точилка, бутилка или чаша.
Добавете разтопеното масло и разбъркайте много добре.
Изсипете сместа на дъното на формата и натиснете добре, за да се получи плътен и равномерен блат. Поставете в хладилник, докато приготвите плънката.
В купа разбийте сметаната.
В друга купа разбийте крема сиренето със захарта за 3-4 минути, докато стане леко и пухкаво. Добавете разбитата сметана и ванилията и разбийте още 2-3 минути.
Изсипете плънката върху бисквитения блат.
Отгоре покрийте с нарязаните на филийки банани.
Изсипете крема върху бананите и загладете повърхността.
Покрийте с разбитата сметана. Охладете тортата за поне 3 часа.
Когато сте готови за сервиране, поръсете повърхността с натрошени бисквити.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти