Започнете с приготвянето на захарния сироп, за да може да се охлади до стайна температура, докато приготвите останалите компоненти. Сварете в касерола водата със захарта, меда и подправките на ниска температура за 5-7 минути. Прибавете подправките към смлените орехи.
Намажете с разтопено масло тавичката, в която ще печете баклавата. Включете фурната да загрява на 180°С. Поставете лист фина кора върху работния плот и я намажете леко с масло. Поръсете с 2-3 с. л. смлени орехи. Сгънете кората на хармоника/акордеон и поставете в тавата. Продължете по този начин с оформянето, докато тавата се напълни. С останалото масло намажете корите по повърхността и поставете тавата във фурната. Изпечете за 20-25 минути, докато цветът стане кафеникаво-златист. Докато баклавата се пече, разбъркайте яйцата с прясното мляко до еднородна смес. Извадете от фурната изпечената баклава, залейте я със сместа за суфлето и отново я оставете във фурната. Печете за 15-20 минути. Извадете баклавата от фурната и залейте с охладения до стайна температура захарен сироп. Оставете баклавата за няколко часа, докато изпие сиропа. Преди сервиране, поръсете с още орехи и канелена захар.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене