Поставете бадемите в купа и ги залейте с вряща вода, колкото да ги покрие. Изчакайте 20 минути и отлепете корите. Сложете кристалната захар и водата в тенджера и разбъркайте. Варете на среден огън 10 минути. Добавете ванилената захар, разбъркайте и свалете от котлона. Изчакайте да стане хладко. Поставете бадемите в кухненски робот и ги смелете на ситно. Добавете малко по малко топлия сироп и продължете да бъркате. След това прехвърлете в купа и омесете с ръце. Разделете на 4 равни части, всяка навийте на руло с дължина 10 см и подредете върху хартия за печене.
Разтопете шоколада на водна баня. Разпределете го върху бадемовата паста, като покриете всички страни. Оставете шоколадовите барчета в хладилника, докато се стегнат, след което нарежете и сервирайте.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти