Пресейте брашното с бакпулвера и какаото в купа, добавете останалите продукти, като оставите 1 с.л. бадеми настрани. Разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това на висока до получаването на гладко тесто. Разделете тестото на три еднакво големи топки.
Поръсете останалите бадеми върху плота и върху тях от едната топка оформете руло с дължина 25 см, увийте в домакинско фолио.
Втората топка разделете на две и оформете две рула отново с дължина 25 см и ги поставете върху хартия за печене. С горната част на показалеца притиснете в средата на всяко от двете рула, така че да станат широки около 3 см и се оформи своеобразно каналче. В тенджера затоплете кайсиевия конфитюр при непрекъснато бъркане. С него напълнете полученото „каналче". Печете около 15 мин. в долната половина на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух. След изпичане издърпайте рулата заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят за 5 мин. След това още топли ги нарежете около 21 парченца със ширина 2 см.
От третото тесто оформете две рула. Нарежете всяко на 12 парчета, от които оформете 24 лунички с дължина 7 см като ги подредите върху застлана хартия за печене тава. Печете 12 мин. в долната половина на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух. След изпичане извадете полумесеците с хартията върху метална решетка да се охладят.
Нарежете охладеното бадемово руло на филийки с дебелина половин сантиметър и ги поставете върху застлана с хартия за печене тава. Печете около 10 мин. в долната половина на предварително загрята фурна на 200°C при горен и долен нагревател или на 180°C при горещ въздух. След изпичане издърпайте сладките заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят.
Разтопете кувертюра на водна баня, напълнете го в свежа торбичка за съхранение, отрежете едно ъгълче и украсете полумесеците. С пудрата захар поръсете монетките сладки.
*Коледните подправки включват смлян кардамон, канела, звезден анасон и др.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене