В купа смесете всички продукти и разбийте с миксер първо на ниската степен за кратко, а след това на високата до получаването на гладко тесто.
Сложете тестото в домакинско фолио и го оставете за час в хладилника.
В купа смесете всички продукти и разбийте с миксер първо на ниската степен за кратко, а след това на високата до получаването на гладко тесто.
Сложете тестото в домакинско фолио и го оставете за час в хладилника.
Оформете всяко тесто на 3 рула с дължина 20 см и нарежете всяко руло на 30 равни части. Оформете всяко резенче на топка. Наредете топчетата в предварително застлана тава за печене на разстояние едно от друго. С помощта на дървена лъжица оформете дупка в средата на всяко топче. Ако лъжицата се лепи по тестото я потопете в брашно.
Напълнете в полиетиленово пликче желето от касис. Отрежете едното ъгълче и напълнете до половината ромовите сладки. Напълнете в полиетиленово пликче кайсиевото желе. Отрежете едното ъгълче и напълнете до половината лимоновите сладки.
Печете сладките в средата в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около10- 12 мин.
Издърпайте изпечените сладки заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене