Разбийте маслото с пудрата захар. Прибавете един по един жълтъците. Ред е на брашното, пресято с бакпулвера, ванилията, лимоновия сок и настърганата на ситно кора от 1/2 лимон. Разбъркайте сместа много добре. В суха купа разбийте белтъците на твърд сняг.
Смесете много внимателно продуктите и ги изсипете в намаслена и набрашнена или покрита с хартия за печене тава (с размери 42х28 см) - така ще се получи чудесно пандишпаново тесто. Ако вие искате по-тънки сладки, тогава ще ви е нужна значително по-голяма тава, тъй като при печене десертът увеличава обема си тройно.
Отгоре поръсете с нарязаните на ситно орехи, смесени с кристалната захар. Леко притиснете, за да се залепят ядките по повърхността.
Поставете сладкиша в предварително загрята на 180°C фурна. Печете в продължение на около 40 мин. Когато десертът изстине, го нарежете на кръгчета или полумесеци с помощта на чаша за вода.
Последвайте Жана Душкова от кулинарния блог Mish-Mash за още апетитни рецепти.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти