Загрейте фурната на 180°С.
Нарежете ябълките на средно големи кубчета, полейте ги с лимоновия сок и ги разбъркайте. Оставете настрана.
Подгответе 20-22 см форма за печене, като намажете стените с масло, а дъното покриете с хартия за печене.
Разбийте маслото и захарта на пухкав крем в друга купа. Добавете яйцата едно по едно и продължете да разбивате, докато сместа се увеличи на обем. Добавете есенцията ванилия и бадем, смлените бадеми, разбъркайте. Добавете смесеното с бакпулвера брашно и сол и объркайте с шпатула. Добавете нарязаните ябълки в сместа и объркайте всичко.
Разстелете полученото тесто в подготвената форма и загладете отгоре. Поръсете с филираните бадеми и захар. Печете в средата на фурната около 40 мин, като проверите за готовност с дървено шишче. Оставете тортата да се охлади за пет минути във формата, след което извадете внимателно и охладете напълно върху решетка.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене