Загрейте предварително фурната до 180°C/160°C.
Поставете маргарина и захарта в голяма купа и ги разбийте заедно по получаване на светъл и пухкав крем.
Добавете яйцата и лимоновия сок и разбийте до получаване на гладка смес. Ако сместа започне да се пресича, добавете една лъжица брашно. Добавете пресятото брашно и бакпулвера и разбъркайте, докато се смесят.
Разпределете сместа между формите за печене и печете около 20 минути или до златисто. Оставете кексчетата да се охладят във формата за 10 минути и след това ги прехвърлете върху решетка, за да се охладят напълно.
Изсипете маслото в голяма купа и го разбийте, докато стане гладко. Добавете към него пудрата захар на няколко пъти и разбъркайте добре. Накрая прибавете екстракта от ванилия и, ако е необходимо, няколко супени лъжици мляко и отново разбийте масления крем, докато стане лек и пухкав. Пресипете го в пош със звездовиден накрайник.
След като кексчетата се охладят, вземете остър нож и изрежете малък кръг в горната част на всяко кексче. Поставете в получените дупки по една лъжица сладко и ги покрийте отново с изрязаните парчета тесто.
Покрийте кексчетата с масления крем, украсете ги със захарните поръски и великденските декорации и великденските ви кексчета са готови за споделяне със семейството и приятелите.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене