“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Великденски козуначени гнезда

Рецепта от блог Lussi`s World of Artcraft

12 парчета /парченца

изисква малко опит 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Великденски козуначени гнезда

Тесто със суха мая за печене:

600 г брашно
200 мл прясно мляко
1 пак. суха мая Dr.Oetker
1 ампула есенция ванилия Dr.Oetker
30 мл уиски
1 пак. Захар с аромат ром Dr.Oetker
2 бр. яйца
1 бр. жълтък
70 г масло
100 г пудра захар
2 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 пак. Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker
1 пак. Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
5 г сол (щипка)
2 с.л. течен подсладител

За украса за гнездата:

50 г локум
1 бр. яйце за намазване
12 бр. яйца боядисани с Kралска боя Dr.Oetker
1 пак. захарни конфети Dr.Oetker
20 - 40 г домашен айсинг (белтък, 2-3 капки лимонов сок и около чаена чаша пудра захар)

Приготвяне

Приготвяне

1

Започваме като пресяваме брашното и и слагаме малко повече от половината в купата на миксера. Правим кладенче и прибавяме захарта, маята и леко затопленото мляко и подсладителя. Пускаме да се меси всичко и прибавяме и леко разбитите с вилица 2 яйца, жълтък и алкохола.

2

Добавяме след това постепенно от брашното, смесено със солта и ванилията и продължаваме да месим с приставка за тесто (може да го направите и на ръка). Накрая добавяме постепенно и от мекото масло, кората от цитрусите и ако е необходимо няколко капки олио по ръба на купата, за да се отлепи по добре от стените на съда. Готовото тесто изсипваме на плота и доомесваме с още малко брашно, докато спре да лепне.

3

Добавяме след това постепенно от брашното, смесено със солта и ванилията и продължаваме да месим с приставка за тесто (може да го направите и на ръка). Накрая добавяме постепенно и от мекото масло, кората от цитрусите и ако е необходимо няколко капки олио по ръба на купата, за да се отлепи по добре от стените на съда. Готовото тесто изсипваме на плота и доомесваме с още малко брашно, докато спре да лепне.

4

Добавяме след това постепенно от брашното, смесено със солта и ванилията и продължаваме да месим с приставка за тесто (може да го направите и на ръка). Накрая добавяме постепенно и от мекото масло, кората от цитрусите и ако е необходимо няколко капки олио по ръба на купата, за да се отлепи по добре от стените на съда. Готовото тесто изсипваме на плота и доомесваме с още малко брашно, докато спре да лепне.

5

След като гнездата изстинат, украсяваме с айсинга и захарни конфети на Dr.Oetker.

6

Айсинга приготвяме като разбиваме белтъка с малко по малко от пудрата захар, прибавяйки капки лимонов сок, докато получим снежно бяла, точеща се маса.

7

За още идеи може да посетите блог Lussi`s World of Artcraft