Разбийте с миксер маслото и пудрата захар на пухкав крем. Прибавете жълтъците един по един, като продължите да разбивате след всеки. Добавете есенцията ванилия, смлените ядки, нишестето и брашното и объркайте с шпатула, докато получите хомогенно тесто. Завийте с прозрачно фолио и охладете за около 1 ч.
Загрейте фурната 180°С и застелете две големи плоски тави с хартия за печене. Извадете тестото от хладилника, разделете на две части. Разточете първата част на лист с дебелина около 3-4 мм между два листа прозрачно фолио и с форми за изрязване на сладки или чаша с тънък ръб изрежете полумесеци. Подредете ги внимателно върху застланата с хартия за печене тава. Съберете остатъците и добавете към втората част от тестото. Разточете и изрежете полумесеци, докато свърши тестото.
Печете за около 10-12 мин до златисто. Изтеглете хартията за печене върху решетка и охладете. Оставете да изстинат напълно.
Потопете опаковката глазура в гореща вода и оставете за 5 мин. Размачкайте опаковката, отрежете ъгълчето и излейте в малка купичка. Намажете половината бисквитки с разтопената глазура и ги слепете с другата половина, оставете ги да се втвърдят. Подредете в чиния и поръсете с ванилова пудра захар.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене