Разтопете маслото в затоплено мляко. Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Добавете останалите продукти и разбийте с миксер за кратко на най-ниска, след това за 5 минути на най-висока степен, до получаването на гладко тесто.
Намазнете тавата за печене и застелете с хартия за печене. Поставете тестото в нея и го оставетеотново на топло, докато втаса.
Нарежете прасковите на малки парченца. Върху леко набрашнена повърхност размесете втасалото тесто. Разделете тестото на три равни части. Омесете всяка част от тестото с шоколадовите парченца, прасковите, шам фъстъка и малко брашно. Оформете три рула с около 30 см дължина. Оплетете рулата на плитка както е показано на фиг.1.
Съберете краищата на тестото както е показано на фиг. 2. Поставете козунака върху тавата за печене. Намажете плитката със сладкарска сметана или мляко. Покрийте отново и оставете да втаса още веднъж.
Печете в долната половина на предварително загрята фурна около 35 минути на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.
След изпичане, извадете козунака заедно с хартията за печене върху метална скара и оставете да се охлади.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене