Загрейте предварително фурната на 180°С или 160°С с вентилатор.
Застелете дъното на плитка тава с хартия за печене.
Пресейте брашното и солта.
В голяма купа разбийте яйцата. В отделна купа разбийте киселото мляко и содата, добавете към яйцата и разбийте. Сгъстете с брашното и солта при непрекъснато разбиване. Няколко капки от есенция ром и половината от есенция ванилия.
Потопете всяка от филийките в получената смес и от двете страни, отцедете и подредете в подготвената тава.
Поставете парченце масло върху всяка филийка и печете в предварително загрята до 180°С или 160°С с вентилатор за 15-20 минути, или до златисто кафяво.
Поднесете щедро поръсени с пудра захар и гарнирани със свежи плодове или с предпочитана гарнитура.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти