Измийте камбите и премахнете дръжките и семената. Почистете морковите и карфиола и ги нарежете на малки парчета. Подредете камбите с отворите нагоре в големи тави и ги напълнете с парчета карфиол и моркови. Полейте зеленчуците на тънка струйка с олиото и оцета и поръсете със сол и захар, поставете тавите във фурната. Печете 25-30 минути на 200°С, докато зеленчуците омекнат и леко се зачервят отгоре.
Пригответе маринатата според указанието на опаковката, като опитате и доовкусите, ако сметнете за необходимо. Подредете запечените камби в бурканите и ги залейте с горещата марината. Затворете плътно с капачките. Съхранявайте туршията на хладно.
Туршията да се консумира в рамките на 3 месеца след приготвянето, защото олиото може да промени вкуса си.
Последвайте Таня Донева от блога Вкусното ми Хоби със Страст и Любов.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране