“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Козуначени розички с вишни

Пролетни сладкишчета във формата на розички с дъх на ванилия и вишни

12 кифлички (/сладки)

изисква малко опит 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата Козуначени розички с вишни

Placca:

Продукти:

50 г лешници (накълцани) или бадеми, орехи (накълцани) или бадеми, орехи

Пълнеж:

350 г вишни (отцедено тегло от компот) (отцедено тегло от компот)
1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
100 г конфитюр от вишни от вишни

Тесто със суха мая за печене:

375 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
175 мл прясно мляко
70 г масло
50 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker

Покритие:

около 50 г желе от кайсии от кайсии

Приготвяне

Приготвяне

1

Пълнеж

Оставете вишните да се отцедят добре и отделете 250 мл от сока. Смесете съдържанието на пакетчето пудинг с няколко лъжици от сока и сложете останалия сок да заври. След като заври, свалете съда от котлона и добавете пудинговата смес и върнете за кратко да поври до сгъстяване. В готовия пудинг добавете отцедените вишни и конфитюра и оставете да се охлади.

2

Тесто

Пресейте брашното, разбъркайте сухата мая в него и добавете останалите продукти. Разбъркайте всичко с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.

Намаслете формите за мъфини и поръсете с накълцаните лешниците.

Върху леко набрашнена повърхност размесете и разточете втасалото тестото на правоъгълна кора с размери 50х40 см и разстелете пълнежа отгоре като оставите по 2 см от по-дългата страна. Навийте на стегнато руло от към по-дългата страна и го нарежете на 12 еднакви филийки. Поставете филийките във формите за мъфини и оставете за кратко на топло да втасат, докато увеличат видимо обема си. Печете в средата на предварително загрята фурна около 35 мин на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.

След изпичане извадете сладкишчетата от формите и го намажете с кайсиево желе.

Използвани продукти Dr.Oetker

За повече информация кликнете върху продукта