“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Коледни меденки с канела

С бадеми и шоколад и аромат на портокал

about 65 сладки (/бисквитки)

изисква малко опит 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата Коледни меденки с канела

Тесто:

100 г бадеми накълцани накълцани
1 пак. Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker
250 г мед
100 г кафява захар
150 г масло
500 г пшеничено брашно
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
1 бр. яйца
10 г какао Dr.Oetker
50 г захаросани портокалови кори
2 пак. захар с канела Dr.Oetker

Украса:

1 пак. глазура шоколад Dr.Oetker
1 пак. цветни захарни шрифтове Dr.Oetker
1 пак. четири украси за сладкиши Dr.Oetker
3 пак. захарни звезди Dr. Oetker
3 пак. захарни перли Dr.Oetker

Приготвяне

Приготвяне

1

Предварителна подготовка

Загрейте меда, захарта и маслото в тенджера на средна температура, без да завират. Оставете сместа да се охлади.

2

Приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера в купа и добавете останалите продукти и охладената медената смес. Разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това на висока до получаването на гладко тесто. Оставете полученото тесто за една нощ в хладилника.

Преди да разточите, оставете тесто за 30 мин. на стайна температура.

Върху набрашнен плот разточете тесто на кора дебелина 1,5 см. Изрежете с формички дребни сладки и ги подредете върху застлана с хартия за печене тава. Печете 15 мин. в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух.

Извадете меденките с хартията за печене върху метална решетка и оставете да се охладят.

3

За украса

Пригответе глазурата по указанията на опаковката. Потопете половината от бисквитките или целите в глазурата. Украсете със захарните украси, докато не се е втвърдила глазурата. Накрая надпишете със захaрните шрифтове.

Използвани продукти Dr.Oetker

За повече информация кликнете върху продукта