“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Класическо сладко с вишни

Гелфикс запазва незаменимия аромат на вишни

около 6 буркана (200 мл)

лесно става 20 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Класическо сладко с вишни

Продукти:

1000 г вишни (обезкостени)
500 г захар
1 пак. лимонена киселина Dr.Oetker
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне

Измийте и обезкостете вишните. Претеглете 1 кг. Изсипете ги в подходящ съд за варене. Смесете 2 с.л. захар от претегленото количество със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1и разбъркайте в плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура като при непрекъснато бъркане. След като заври, прибавете останалата захар и лимонената киселина. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната. Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата и ги обърнете с капачката надолу. Оставете така около 5 мин. Съхранявайте на хладно и тъмно.